Αξιοθέατα

1. ΓΩΝΕΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ

Είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της μανιάτικης γης. Το μοναστήρι της μεταμόρφωσης του Σωτήρος, σε υψόμετρο 370μ, χρονολογείται πιθανώς από το 14ο μ.Χ. αιώνα. Η θέα του χωριού από εκεί πραγματικά κόβει την ανάσα.
Το χωριό Γωνέα με τα παραδοσιακά του πυργόσπιτα, φαντάζει μέχρι και σήμερα μεγαλοπρεπές παρά την εγκατάλειψή του. Βρίσκεται σε απόσταση 4χλμ από το χωριό.

2ΧΕΡΣΟΝΗΣΙΔΑ ΣΚΟΠΑ

Μία στενή λωρίδα γής ενώνει την χερσονησίδα Σκοπά (θαλασσινή ακρόπολη της αρχαίας Τευθρώνης), με τον Κότρωνα. Εκατέρωθεν της σχηματίζονται δύο μικρές πανέμορφες γραφικές βοτσαλωτές παραλίες. Ακόμη και σήμερα η θάλασσα στην δεξιά παραλία χαρακτηρίζεται από πολλά θερμά θαλάσσια ρεύματα.

3ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΥΠΑΣ

Κρυμμένη ανάμεσα στα επιβλητικά πυργοχώρια, βρίσκεται η Αλύπα. Το επίνειο της Μάνης.
Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και τα λευκά βότσαλα. Η μαγεία της φύσης. Ένας μικρός κόλπος, περιτριγυρισμένος από πυργίσκους και μια ταβέρνα, η Αλύπα, που έγινε διάσημη με τα γυρίσματα της ταινίας του Τζον Κασσαβέτη Tempest και με τα γυρίσματα του διαφημιστικού για το Ούζο Πλωμαρίου. Βρίσκεται σε απόσταση 13χλμ από τον Κότρωνα.


4ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΤΑΙΝΑΡΟ

Στο άκρο της Μάνης και της Ηπειρωτικής Ελλάδας το ακρωτήρι Ταίναρο μπορείς να δεις πολλά. Τόπος μοναδικός σε φυσική ομορφιά και με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Αποτελεί το  νοτιότερο άκρο της Ευρώπης και της Βαλκανικής χερσονήσου ενώ για τους αρχαίους Έλληνες ήταν το σημείο-πέρασμα για τον Κάτω Κόσμο. Βρίσκεται σε απόσταση 37χλμ από τον Κότρωνα.